Walk & Run 2018

NÅ ER DET KLART FOR EN NY RUNDE MED WALK AND RUN TIL INNTEKT FOR BRANNSKADDE BARN I ETIOPIA OG ANDRE AFRIKANSKE LAND !

I 2017 ble 354 barn operert takket være innsamlede penger fra Walk and run og andre prosjekter. Alle som deltok var med å gjøre dette mulig.
Nå er vi i gang igjen:

Les mer: Walk & Run 2018

Hjelper brannskadde barn til nytt liv

NOTODDEN (NRK): Dessalenj fra Etiopia er en av mange brannskadde barn som har fått et nytt liv, takket være hjelpere fra Norge. – Vi skammer oss ikke lenger over arrene, sier barna.

Ingrid Gurine Strand fra Heddal, som er en av initiativtakerne, har selv følt de fysiske og psykiske smertene etter en alvorlig brannskade hun fikk 1998. Nå vil hun hjelpe andre ofre til et bedre liv.

Les mer på nrk.no/telemark/

Har reddet 750 afrikanske barn ved hjelp av «vaffelpenger» og gavmildhet

Da lille Abubaker snublet over grua i hjemmet sitt i Addis Abeba, var han neppe klar over at han skulle reddes av to norske ildsjeler.

Historien starter i august 2005. Hans Petter Schjelderup har nettopp blitt enig med Harstad kommune om at han skal skifte ut lyspærene i alle lyktestolpene i byen. Mens han er oppe i en av stolpene ruller et kraftig uvær inn over Harstad.

Les mere på nrk.no/nordnytt...

Brennende engasjement til beste for barn

Det startet for to år siden da brannskadde Ingrid Gurine Strand og Hans Petter Schjelderup fortalte sine historier usminka om hvor fantastisk hjelp de hadde fått ved brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus. Begge dro dette videre til et brennende engasjement for å hjelpe brannskadde barn i Etiopia. Når barns legemsdeler gror sammen på grunn av brannskade og det mangler kirurgiske muligheter, gjorde det noe med spillerne, sier Per Arne Hansen i Notodden Fotballklubb.

Les mer: Brennende engasjement til beste for barn

Nytt prosjekt for CBCF på Kilimanjaro Christian Medical Center

25. november, 2013
Tekst og bilder: Anne Kari Knutsen og Åse Heskja

Søndag 17 november dro Åse og Anne Kari til Mushi i Tanzania for å besøke KCMC (Kilimanjaro Christian Medical Center). Oppdraget vårt var å se på behovet for opplæring av brannskadesykepleiere på dette sykehuset og å finne ut av hva som finnes av brannskadebehandling der.

Mandag morgen gikk vi til internasjonalt kontor på området og ble vist til kontoret til dr Maja, som er AMREF's representant på KCMC. AMREF er Øst-Afrikas «Flying doctors», en organisasjon stiftet på 50 tallet som har som formål å bringe medisinsk hjelp til avsidesliggende områder i regionen. Hovedkvarteret ligger i Nairobi, Kenya.

Les mer: Nytt prosjekt for CBCF på Kilimanjaro Christian Medical Center

Elever hjelper brannskadde

Tekst og bilde: Tina Eilertsen

Nok en gang fikk stiftelsen Children's Burn Care Foundation en pengegave fra barn som gjerne vil hjelpe barn.

I flere år har Bergseng skole arrangert en solidaritetsjogg til inntekt for de to fadderbarna som skolen har hatt ansvaret for. I år bestemte imidlertid elevrådet og FAU at de inntjente pengene skulle gis til Children's Burn Care Foundation.

Les mer: Elever hjelper brannskadde

Ydmyk på fremmed arena

Tekst og foto: Ellen Marie Arefjord

Etiopia 2013 624Berit Moen (54) fra Harstad er på jobb ute i verden igjen. Tidligere har operasjonssykepleieren brukt kunnskapen sin i Tsjad, i Den Sentralafrikanske republikk og i Afghanistan. Nå er det Etiopia. Hun er sendt ut av Children's Burn Care Foundation (CBCF) - også kjent i byen for "Walk and Run", som gir inntekter til et sykehus for brannskadde barn i Addis Abeba. Hans Petter Schjelderup er sentral i denne aktiviteten.
- Jeg er heldig som har hjemmestyrkene i orden, slik at jeg kan få reise ut og bruke faget mitt i et land hvor de først nå er i gang med å utdanne operasjonssykepleiere, sier Berit. Etter et tre måneders opphold vil hun være tilbake i Norge i mai.
I september i fjor dro hun på "prøvetur" til Etiopia, og ble kjent med den nye utdanninga som er eid av tre parter: St. Paul's Hospital Millennium Medical College i Addis Abeba, CBCF og Høyskolen i Bergen. Hennes oppgave er å være praksisveileder for det første kullet som er ferdige i september 2014.
Studentene er også i praksis på andre sykehus i byen. Og Berit, som har spesialutdannelse fra Norge, følger opp. Som ofte vil si å ta ting på sparket...fordi en avtale har det med å forandre seg under Afrikas sol. Da er det bare å se etter en annen løsning.
Som frilanser kunne hun lett si ja til å være med på denne historiske nivåhevingen av afrikanske kolleger. Tidligere har etiopiske sykepleiere bare "gjort så godt de kunne". Først nå får de inn nye basiskunnskaper med hjelp av norske kolleger. Og det var svært lærevillige sykepleiere som kjempet om plassene for å rykke opp til operasjonsnivå. Både mannlige og kvinnelige studenter fyller klassen.

Les mer: Ydmyk på fremmed arena